Hytteflytting

Onsdag 24. juli ble hytta, som tidligere tilhørte Steigen Hangglider Klubb, flyttet fra Furulund de vel 30 km til Engeløy flyplass, Grådussan. Harald Elvik og Sven Steien var sjefene under flyttingen og har også lagt ned et stort arbeid i forkant av flyttingen. Andre til stede var Terje Brunes, Trond Markussen (transport), Sigfred Vik (transport), Gunnar Grytøyr (Avisa Nord-Salten) og Magnus Skogmo (foto-dokumentasjon). Arnt-Kåre Gjervik og Karl Valberg fra Nordsalten Kraftlag var også med og bistod med heving av luftspenn underveis.

Den nye "Flyplassterminalen"

Den nye «Flyplassterminalen»

Grunnarbeid som utbedring av vei ned til hyttetomta og
bygging av grunnmur var gjort noen uker tidligere, samt registrering av de over 100 luft-spennene som gikk over veien. Mange av disse var så lav at de måtte løftes for å få transporten under. På grunn av hyttas vekt og størrelse ble hytta på forhånd delt i 3 deler. Den midterste ble flatpakket og kjørt på tilhenger noen dager tidligere, mens de to ytterdelene nå ble fraktet hel med kranbil og maskinhengere.

Bildegaleri

Video

Dette innlegget vart lagt inn i Alle kategorier, Tilbakeblikk. Bokmerk fastlenkja.