Generelt

Engeløy Flyplass, Elvik ligger på Engeløya i Steigen Kommune (se oversiktskart). Flyplassen er hovedsakelig tiltenkt småfly og sportsfly, men også for andre luftsportsaktiviteter som fallskjermhopping, hanggliding, seilfly og modellfly. Landingsplassen er publisert til å være 600 meter lang og 22 meter bred, og har dekke av gress. Den har flatt terreng og hav i begge ender, så plassen egner seg derfor bra som flyplass.

Flyplassen stod ferdig som flybar sensommer 2009 og offisielt åpnet med brask og bram juni 2010. Man fikk tak i en klubbhytte «på rot» som ble flyttet 3 mil langs landeveien. Den begynner (pr. sommer 2015) og ta form og kommer til å bli en flott base for besøkende. Klubbhytta spiller en nøkkelrolle for å gjøre flyplassen mer tilgjengelig for interesserte. Ellers har man ønskeliste om blant annet å få installert strøm, flyhangar (for det er svært værhardt her), banelys og mere. ”Alt går ann, men kanskje ikke med en gang”.

Steigen Luftsportsforening

…ble stiftet i 2006 med det formål å bygge og drifte flyplassen. I juni 2008 kom finansieringsbiten på plass og byggingen startet samme høst. Medlemsmassen består av privatpersoner og andre luftsportsklubber som gjennom utviklingen har vist stor interesse utgjør en stor del av medlemsmassen.

Dugnadinsats

Arbeidet med stripa er gjort hovedsakelig ved dugnad og det er en imponerende innsats lokalbefolkningen har lagt ned. Pr mai 2010 er det registrert 950 timer dugnadsarbeid. Da er ikke tid til tenking, diskusjon, brevskriving og planlegging tatt med. Ved ganske nøyaktig halvparten av timene ovenfor er det i tillegg brukt traktor eller andre maskiner. Alt dette utgjør tilsammen svært store verdier og er helt avgjørende.

Severdigheter

Det sommeråpne museet Batteri Dietl er flyplassens nærmeste nabo (1 km) og var tyskernes forsvarsfestning under andre verdenskrig. To kilometer nord-øst ligger Bøsanden, en flere km lang, kritthvit badestrand som har utsikt til midnattsol og Lofotveggen. Ellers er det fine turmuligheter som tyskertrappa, sagamarsjen og mange fjelltopper å gå på. Steigen har dessuten et yrende kulturliv og naturperler som er verdt å ta en titt på.

Velkommen til engasjement

Ønsker du medlemskap, klikker du her. Ønsker du å støtte oss via Grasrotandelen, klikker du her. Ellers ønsker vi alle velkommen til å innvolvere seg, vise interesse, komme med ideer og innspill, bli med på dugnad eller bare ta en tur på besøk. Velkommen!