Engeløy Besøkstips

Her lister vi opp noen aktiviter på Engeløya som vi kan anbefale at du besøker når du har tatt turen til Engeløy Flyplass, Elvik.

Batterie Dietl

Like ved flyplassen, under der du flyr downvind når du er i pattern, ligger Batterie Dietl. Her er ett flott museum som har åpent på sommeren, med mulighet for kjempebra guideturer, de selger også kaffe, vaffler og is. Det er ca 2km gangtur langs veien fra flyplassen.

Se webside for åpningstider og mer info: https://nordlandsmuseet.no/batterie-dietl

 

Bøsanden

Steigen og Engeløya har mange flotte strender. Bøsanden er kanskje Norges fineste strand? Tur anbefales, ligger i gangavstand fra flyplassen.

Google maps link

 

Engeløya Håndbryggeri

Engløyas eget lokale bryggeri holder til ett lite stykke fra flyplassen på vei mot Bøsanden.

Se Facebookside for info: https://www.facebook.com/engeloya

 

Lefspia Kafe og galleri

En liten kjøretur fra flyplassen, finner du dette smykket av en kafe. Her serveres det som mange mener er verdens beste møsbrømlefse (både Eivind Hellstrøm og kronprisparet har vært innom her).

Se Facebookside for oppdatert info: https://www.facebook.com/LefsPia

 

Camping

Det er flere muligheter for deg som vil campe på Engeløya. Bø bobilcamping er nærmeste nabo til flyplassen, og uten tvil den vakreste plassen du kan campe. Dette er en ubetjent oppstillingsplass der det er tilrettelagt med vann og oppstillingsplasser med en fantastisk utsikt like ved strandkanten. Her kan du nyte midnattsolen fra campingbilen din.

Se link til artikkel med flere campinganbefalinger: https://dinfritid.no/norgesferie-reise/2019/06/–-lofoten-er-best-herfra

 

Lev i Steigen

Flott webside med tilhørende Facebookside, administrert av Steigen kommune. Her finner du info om det meste Steigen har å by på.

Web: https://www.levisteigen.no

Facebook: https://www.facebook.com/levisteigen/

 

Det Sorte får

Det Sorte Får har åpnet ny Gårdsbutikk i siloen på gården sin på Storsæter, Engeløya! I 2017 startet de gårdsbutikk I kjelleren, og i år (2020) har de fått utvidet og fått støtte fra Innovasjon Norge til å pusse opp siloen som tidligere ble brukt til å lagre fôr til dyra, men har stått tom i nesten 20 år!⁣

I sommer står det nye lokalet endelig klart for besøkende og du kan ta en tur innom å se alle de fine brukstingene som selges her, bl.a.: kopper og krus, såper, matprodukter, kjøkkenartikler, garn, kremer, t-skjorter med humoristiske trykk m.m. ⁣
Det Sorte Får har fokus på å selge det som ikke er masseprodusert, og her kan du finne leverandører som lager miljøvennlige, allergivennlige og gjenbrukbare produkter! Åpningstidene varierer fra uke til uke – så følg med på butikkens Instagram eller FB-side.⁣

Facebook: https://www.facebook.com/detsortefaar.no

Har du tips til annet som bør lenkes til her, ta kontakt med oss!