Besøkende

Først av alt, velkommen! 

Bruk av stripa

I henhold til flyplasskonsesjon gitt av Luftfartstilsynet, må alle brukere av flyplassen innhente særskilt tillatelse fra eiere. For at du kan få slik tillatelse har vi etablert følgende krav:

Værdata

Værstasjon er nede inntil vi en gang får fast installasjon av strøm på flyplassen. Inntil da er det ikke tilstrekkelig kapasitet på 12 volt/solselle annlegget, til at værstasjonen kan driftes. Det henvises til flyplass-været på www.yr.no, METAR/TAF på Svolvær (ENSH) og i Bodø (ENBO), samt overflygning for å kjenne på vindforhold og kikke på vindpølsa (nord-øst for stripa).

Klubbhytta

 

Klubbhytta kan brukes av besøkende. Hvis du ikke har besøkt hytta tidligere, tar du bare kontakt, så får du info om nøkkel og bruk. Normalt sett står det gass ovn til oppvarming, gassgrill, gasskomfyr, 2 madrasser uten sengetøy og bord og stoler. Så det går fint an med både dags- og overnattingsbesøk. Vi har vannvogn parkert bak hytta, og det er dunker tilgjengelig i hytta. Vann i denne kan benyttes til vaskevann og kaffevann (bør kokes). Drikkevann er det verre med, så dette bør medbringes eller avtales med oss på forhånd. Hytta har ett beskjedent utedo. Ute står et aggregat som gir strøm til hele hytta. (anm sommeren 2021: det er for tiden feil på aggregatet)

I hytta har vi også fastmontert VHF radio (husk krav om flytelefonisertifikat for bruk). Denne samt vår bredbåndsforbindelse strømsforsynes via batterianlegg som lades av solcelle. Du slår dette enkelt på ved å trykke på en knapp inne i hytta. Strømforsyning slår seg av etter 3 timer for å unngå utlading av batterier, hvis man ikke trykker på knappen igjen (det piper fra strømforsyning en stund før strøm slås av). Det er også 12V og USB uttak for lading av mobiltelefon og liknende fra batterianlegget.

Når du bruker hytta er det viktig at du rydder og gjør rent etter deg, slik at det er hyggelig for de som kommer etter deg.

Vi har opprettet bookingkalenderen nedenfor slik at du kan se om noen andre har booket hytta. Vi kan ikke garantere at kalender til enhver tid er oppdatert. For booking, ta kontakt med oss på post@engeloyflyplass.no 

Bilkjøring/gjerde

Bil kan kjøres helt fram til flyplasshytta, men parker gjerne utenfor gjerdet hvis du ikke har behov for å kjøre helt ned. Porten i gjerdet MÅ ALLTID lukkes. Også for lynkjappe besøk. Får vi dyr innenfor gjerdene kan det bli en hel jobb å få dem ut igjen og dyr på landingsstripa er svært farlig.

Mobildekning

Det er dårlig (men ikke umulig) Telenor dekning, og bra Telia dekning på flyplassområdet. Vi har internettforbindelse i hytta. Denne strømforsynes fra solcelleanlegget vårt og slås på manuelt inne i hytta.

Betaling

Det er mye arbeid og endel utgifter for å holde istand stripa og klubbhuset, så betaling mottas med svært stor takk. Følgende betalingsmåter fungerer bra:

VIPPS: Søk etter Engeløy flyplass, Elvik (ENEN) eller VIPPS nummer 105577 for fritt beløp, eller #699516 for nettbutikk og velg det du vil betale for. Husk å sluttfør kjøpet, ellers blir ikke pengene sendt.

BANK: Betal til kontonummer 4509 23 43557. For betalinger fra utlandet, bruk IBAN NO5545092343557 og SWIFT SNOWNO22. Husk å merk fra hvem og hva betalingen gjelder.

Priser:

  • Landingsavgift (én avgift pr. dag holder…)   50 kr
  • Dagsbesøk klubbhytta pr. person (inkl bruk av aggregat, internett, grill, gassovner, dass m.m.)   45 kr
  • Overnatting klubbhytta pr. person (inkl bruk av aggregat, internett, grill, gassovner, dass m.m.)   75 kr
  • Medlemsskap  300 kr pr år
  • Støttemedlemsskap, for deg som ikke bruker flystripen, men som   ønsker å være med å støtte opp om flyplassen. 100 kr pr år

Ting å gjøre i nærheten

Foruten å gå seg tur i den spektakulære naturen, finner du noen forslag her: http://www.engeloyflyplass.no/engeloy-besokstips