Besøkende

Først av alt, velkommen! 

Bruk av stripa

I henhold til flyplasskonsesjon gitt av Luftfartstilsynet, må alle brukere av flyplassen innhente særskilt tillatelse fra eiere. Dette får du ved å gå inn på https://enen.engeloyflyplass.no. Krever innlogging. Her ligger også operativ informasjon for flyplassen.

Det er (fra 3/4 2024) ikke lengre krav om årlig utsjekk.

Værdata

Vi anbefaler å bruke  yr.no  for værmelding og å bruke TAF/METAR for de nærmeste flyplassene som ligger ENBO 45 nm sør for feltet, og ENLK og ENSH nordvest for feltet.

Klubbhytte

Klubbhytta kan brukes av medlemmer og besøkende piloter. Ta kontakt for booking. Flyplassen er ikke koblet til strømnettet. For oppvarming er det vedfyring, samt at det er gassvarmere i hytta. Vi har en gassgrill, gasskomfyr, soverom med 2 madrasser (familiekøye) uten sengetøy og bord og stoler. Vi har vannvogn parkert bak hytta, og vannpumpe til kjøkkenvasken. Det er dunker tilgjengelig i hytta. Vann i vannvogna kan benyttes til vaskevann og kaffevann (bør kokes). Drikkevann er det verre med, så dette bør medbringes eller avtales med oss på forhånd. Hytta har ett beskjedent utedo. Ute står et aggregat som kan benyttes for strøm til hytta, hvis det behøves mer enn batterianlegget kan levere.

I hytta har vi også fastmontert VHF radio (husk krav om flytelefonisertifikat for bruk). Denne samt vår bredbåndsforbindelse strømsforsynes via batterianlegg som lades av solcelle. Du slår dette enkelt på ved å trykke på en knapp inne i hytta. Strømforsyning slår seg av etter 3 timer for å unngå utlading av batterier, hvis man ikke trykker på knappen igjen (det piper fra strømforsyning en stund før strøm slås av). Det er også 12V og USB uttak for lading av mobiltelefon og liknende fra batterianlegget. I 2023 installerte vi 230V konverter slik at lys og stikk i hytta kan brukes på batteristrøm.

Når du bruker hytta er det viktig at du rydder og gjør rent etter deg, slik at det er hyggelig for de som kommer etter deg.

Vi har opprettet bookingkalenderen nedenfor slik at du kan se om noen andre har booket hytta. Vi kan ikke garantere at kalender til enhver tid er oppdatert. For booking, ta kontakt med oss på post@engeloyflyplass.no 

Bilkjøring/gjerde

Bil kan kjøres helt fram til flyplasshytta. Parker på baksiden av hytta (ikke på flyoppstillingsplasser) og unngå å parkere der det er løse jordmasser, da det fort blir gjørmete når vått. Det er ferist i porten inn til området, for å unngå at beitedyr kommer seg inn på flyplassområdet.

Innbetaling

Det er mye arbeid og en del utgifter for å holde i stand stripa og klubbhuset, så betaling mottas med svært stor takk. Følgende betalingsmåter fungerer bra:

VIPPS: Søk etter Engeløy flyplass, Elvik (ENEN) eller VIPPS nummer 105577 for fritt beløp, eller #699516 for nettbutikk og velg det du vil betale for. Husk å sluttfør kjøpet, ellers blir ikke pengene sendt.

BANK: Betal til kontonummer 4509 23 43557. For betalinger fra utlandet, bruk IBAN NO5545092343557 og SWIFT SNOWNO22. Husk å merk fra hvem og hva betalingen gjelder.

Priser:

  • Landingsavgift (én avgift pr. dag pr pilot., betales ifm landingstillatelsen, se https://enen.engeloyflyplass.no)  50 kr
  • Dagsbesøk klubbhytta pr. person (inkl. bruk av aggregat, internett, grill, gassovner, dass m.m.)   45 kr
  • Overnatting klubbhytta pr. person (inkl. bruk av aggregat, internett, grill, gassovner, dass m.m.)   75 kr
  • Medlemsskap  300 kr pr år
  • Støttemedlemsskap, for deg som ikke flyr, men som ønsker å være medlem i foreningen og støtte opp om flyplassen. 100 kr pr år

Ting å gjøre i nærheten

Foruten å gå seg tur i den spektakulære naturen, finner du noen forslag her: http://www.engeloyflyplass.no/engeloy-besokstips