Besøkende

Først av alt, velkommen! 

Bruk av stripa

I henhold til flyplasskonsesjon gitt av Luftfartstilsynet, må alle brukere av flyplassen innhente særskilt tillatelse fra eiere. For at du kan få slik tillatelse har vi etablert følgende krav:

Værdata

Ca 1 km øst-nord-øst av flyplassen er det satt opp værstasjon. Formålet til værstasjonen er å gi værdata til flygende trafikk om vind (bl.a. for å avgjøre landingsretning, forutsi turbulens og regne ut landing og start distanse), temperatur (for bl.a. å regne ut landings/start distanse og forutsi evt glatt bane), luftfuktighet (for bl.a. å forutsi skyer, dårlig sikt, forgasserising og ising på fly) og lufttrykk (for bl.a. å regne ut start/landingsdistanse og for å justere trykkhøydemåleren).

Flyplassens værdata tilpasset flygere finnes på siden «Operational Information» (http://enen.engeloyflyplass.no). Disse dataene kan inneholde feil, men bruker man informasjonen med forsiktighet, så er de likevel til god hjelp for å danne seg et bedre bilde av værforholdene.

Værdata presentert på en mer «folkelig» måte, har vi samlet her. Disse dataene kan være mer unøyaktig enn over og skal ikke brukes i forbindelse med flyging.

Klubbhytta

Klubbhytta kan brukes av besøkende. Hvis du ikke har besøkt hytta tidligere, tar du bare kontakt, så får du info om nøkkel og bruk. Pr. 6. juni 2017 så er det 2 gass ovner for oppvarming av rommet, en gassgrill, 2 senger uten sengetøy og bord og stoler. Så det går fint an med både dags- og overnattingsbesøk. Vann er det verre med, så dette bør medbringes eller avtales med oss på forhånd. Hytta har utedo. Vi kan ikke garantere at det er gass på flaskene til enhver tid, så ring gjerne på forhånd dersom dette er ønskelig å benytte.

Bilkjøring/gjerde

Bil kan kjøres helt fram til flyplasshytta, men parker gjerne utenfor gjerdet hvis du ikke har behov for å kjøre helt ned. Porten i gjerdet MÅ ALLTID lukkes. Også for lynkjappe besøk. Får vi dyr innenfor gjerdene kan det bli en hel jobb å få dem ut igjen og dyr på landingsstripa er svært farlig.

Betaling

Vi ble på årsmøtet 2017 enige om å opprette en frivillig prisliste der folk kan betale hvis de vil. Det er mye arbeid og endel utgifter for å holde istand stripa og klubbhuset, så betaling mottas med svært stor takk. Følgende betalingsmåter fungerer bra:

VIPPS: Søk etter Engeløy flyplass, Elvik (ENEN) eller VIPPS nummer 105577 og velg det du vil betale for. Husk å sluttfør kjøpet, ellers blir ikke pengene sendt.

BANK: Betal til kontonummer 4509 23 43557. For betalinger fra utlandet, bruk IBAN NO5545092343557 og SWIFT SNOWNO22. Husk å merk fra hvem og hva betalingen gjelder.

Priser:

Landingsavgift (én avgift pr. dag holder…)   50 kr

Dagsbesøk klubbhytta pr. person (inkl bruk av grill, gassovner, dass m.m.)   25 kr

Overnatting klubbhytta pr. person (inkl bruk av grill, gassovner, dass m.m.)   75 kr