Besøkende

Velkommen! 

Bruk av stripa

For å benytte stripa, må du i henhold til flyplasskonsesjon gitt av Luftfartstilsynet, innhente særskilt tillatelse fra eiere. Det betyr i praksis at du må ringe eller maile oss og få slik tillatelse før du kommer. Medlemmer av Steigen Luftsportsforening eller medlemmer av medlemsklubber, kan innhente stående tillatelse for bruk inneværende år. Er du medlem og lurer på hvordan dette skal gjøres, bare ta kontakt med oss. Ønsker du å bli medlem, se innmeldingssiden. Operativ informasjon for flygende finnes på siden Operational Information http://enen.engeloyflyplass.no. Alle som bruker flyplassen plikter å sjekke denne siden før hvert besøk. Her finnes informasjon om vær, lokal NOTAM, dokumentasjon og annet.

Værdata

Ca 1 km øst-nord-øst av flyplassen er det satt opp værstasjon. Formålet til værstasjonen er å gi værdata til flygende trafikk om vind (bl.a. for å avgjøre landingsretning, forutsi turbulens og regne ut landing og start distanse), temperatur (for bl.a. å regne ut landings/start distanse og forutsi evt glatt bane), luftfuktighet (for bl.a. å forutsi skyer, dårlig sikt, forgasserising og ising på fly) og lufttrykk (for bl.a. å regne ut start/landingsdistanse og for å justere trykkhøydemåleren).

Flyplassens værdata tilpasset flygere finnes på siden «Operational Information» (http://enen.engeloyflyplass.no). Disse dataene kan inneholde feil, men bruker man informasjonen med forsiktighet, så er de likevel til god hjelp for å danne seg et bedre bilde av værforholdene.

Værdata presentert på en mer «folkelig» måte, har vi samlet her. Disse dataene kan være mer unøyaktig enn over og skal ikke brukes i forbindelse med flyging.

Klubbhytta

Klubbhytta kan brukes av besøkende. Hvis du ikke har besøkt hytta tidligere, tar du bare kontakt, så får du info om nøkkel og bruk. Pr. 6. juni 2017 så er det 2 gass ovner for oppvarming av rommet, en gassgrill, 2 senger uten sengetøy og bord og stoler. Så det går fint an med både dags- og overnattingsbesøk. Vann er det verre med, så dette bør medbringes eller avtales med oss på forhånd. Hytta har utedo. Vi kan ikke garantere at det er gass på flaskene til enhver tid, så ring gjerne på forhånd dersom dette er ønskelig å benytte.

Bilkjøring/gjerde

Bil kan kjøres helt fram til flyplasshytta, men parker gjerne utenfor gjerdet hvis du ikke har behov for å kjøre helt ned. Porten i gjerdet MÅ ALLTID lukkes. Også for lynkjappe besøk. Får vi dyr innenfor gjerdene kan det bli en hel jobb å få dem ut igjen og dyr på landingsstripa er svært farlig.

Betaling

Vi ble på årsmøtet 2017 enige om å opprette en frivillig prisliste der folk kan betale hvis de vil. Det er mye arbeid og endel utgifter for å holde istand stripa og klubbhuset, så betaling mottas med svært stor takk. Følgende betalingsmåter fungerer bra:

VIPPS: Velg SEND PENGER, søk opp Engeløy flyplass, trykk MENY, velg det du vil betale for. Husk å sluttfør kjøpet, ellers blir ikke pengene sendt.

BANK: Betal til kontonummer 4509 23 43557. Husk å merk hva betalingen gjelder.

Priser:

Landingsavgift (én avgift pr. dag uavhengig av antall landinger)   50 kr

Dagsbesøk klubbhytta (inkl bruk av grill, gassovner, dass m.m.)   25 kr

Overnatting klubbhytta   75 kr