Status baneforhold pr 07.05.2024

Tela har ikke sluppet og banedekket er fortsatt forholdsvis hardt. Taxivei til flyplasshytta er veldig våt og kan ikke benyttes. Vi hadde besøk av en Cesna i dag, som på forhånd hadde innhentet fersk baneinfo fra et av våre lokale medlemmer. Oppsummering av Tilbakemelding fra pilot var som følger:
Fint vær, litt vind, fløy en low pass over rullebanen, og landing gikk uten problemer. Det var litt mer utfordrende å ta av. Gjorde to forsøk, litt vanskelig å få nok fart, men midten av rullebanen og første del var ganske bra, fra klubbhytta og utover var det vått.

Vi må regne med at banedekket blir vått med høy motstand bår tela snart slipper. Da får vi erfaringsmessig noen dager der banen ikke bør brukes, før dekket har fått tørket opp. den ene årsaken en den opplagte med at det vil være høy rullemotstand og vanskelige forhold for både landing og avgang. I tillegg er det lett å lage spor og ødelegge banedekket når det er veldig vått.

Vi kommer til å legge ut info når vi vet at tela har gått og banedekket er klart for by sommersesong. Fram til da bør alle på forhånd innhente dagsfersk baneststatus fra noen som har inspisert banen. Ta gjerne kontakt med oss så hjelper vi med statusinfo hvis vi har mulighet. Og husk MyPPR før alle flyvninger til/fra ENEN.

Dette innlegget vart lagt inn i Informasjon med merkelappane . Bokmerk fastlenkja.