Riktig godt 2016!

Agenda 2016

Værstasjon må fikses. Eventuelt sette opp den nye (se info her) dersom den gamle ikke lar seg reparere. I klubbhytta gjenstår endel indre arbeid før den er klar.

Vi har fått strøm aggregat så den kan også monteres i år dersom vi får tid.

Foreningen trenger kapital, så noen tiltak for å generere inntekter vil være arrangementer. Det skal også nevnes at det planlegges en stor festival litt utenom det vanlige på Engeløya 14.-17. juli. Les mer om GOD NOK festivalen her eller se innslag på TV2 her.

I fjor kom det gjennom sommeren endel fly med dugnadsfolk som jobbet, drakk kaffe og koste seg i sola. I tillegg til de «innfødtes» dugnadsinnsats, så var det en betydelig jobb som ble gjort på denne måten også. Vi takker så mye for det!

Operativt

Stripa kan brukes på vinteren. Ofte gode baneforhold da, men østavinden er skummel (se under). Husk å innhent godkjennelse før besøk (evt. utsjekk skjema/medlemmer).

Operativ info ligger som alltid på http://enen.engeloyflyplass.no/ og må alltid sjekkes før bruk av stripa.

Vindforhold er både perfekt, utfordrende og farlige på ENEN. Men det er retning og styrke som avgjør dette, så det er veldig greit å fly sikkert dersom man kjenner forholdene, sjekker vinden og kanskje tar en prat med noen som er kjent der.

Vårløsningen er i april/mai. Dette er en tid da det kan være skummelt å bruke stripa på grunn av svært stor rullemotstand. Banen blir så bløt at du kan risikere å ikke få nok fart til å komme deg i lufta. Dette oppdages gjerne for sent og kan føre til at flyet går ut av banen og krasjer. Dette er litt for å skremme og det er fakta. Så før telen har sluppet nedi jorda, så anbefales det ikke å bruke stripa. Er du i tvil, ring.

Publiserte dokumenter om stripa er planlagt revidert i år og forespørsel om tilbakemeldinger fra brukere ønskes på det sterkeste. Brukernes egne erfaringer er antagelig den viktigste kilden vi har for å kunne utarbeide presis og nyttig informasjon til brukere. Har dere operative innspill eller andre ting dere tenker kan være med å forbedre Engeløy flyplass, Grådussan, så send e-post til post@engeloyflyplass.no.

Drift

Gamle og nye medlemmer ønsker velkommen. Kontingenten er en av de viktigste inntektskildene foreningen har, og spesielt i år trenger vi disse bidragene da vi har litt utfordring med å finansiere siste innspurt med å ferdigstille klubbhuset. Ønsker du medlemskap, se her.

Årsmøte blir som vanlig i slutten av mai/begynnelsen av juni når vårløsningen er ferdig og banen har tørket opp. Tidspunkt kommer senere.

Vi ønsker alle et givende fly-år både i tilknytning til Engeløy flyplass og for andre småflymiljøer rundt omkring.

Vennlig hilsen
Steigen Luftsportsforening
v/Magnus Skogmo
Dette innlegget vart lagt inn i Alle kategorier. Bokmerk fastlenkja.